online-katalog

spcer-38

proizvodi

spcer-38

distributeri

UNICO FILTER

1974. godine utemeljena je današnja kompanija MANN+HUMMEL BA sa ciljem razvoja i proizvodnje filtera i sistema za prečišćavanje u automobilskoj industriji, koja je do 2005 godine nosila naziv UNICO FILTER d.d. Tešanj po istoimenom brendu.

Proizvodnja se na osnovu licencnog ugovora sa kompanijom MANN+HUMMEL iz Njemačke odvija do 1989.godine. Nakon raskida licencnog ugovora dolazi do razvoja vlastitog brenda koji dobiva naziv UNICO FILTER. Brend UNICO FILTER bio je prvenstveno namijenjen zadovoljenju potreba na tržištu tadašnje Jugoslavije. Danas, UNICO FILTER brend je prepoznatljiv i mnogo šire, u Rusiji, Albaniji, Ukrajini, Bugarskoj i Grčkoj, Češkoj i kao takav zauzima važno mjesto u dijelu jugoistočne Evrope.

Nakon 1995. godine UNICO FILTER ponovo uspostavlja i razvija sve uspješniju saradnju sa međunarodnim i regionalnim kompanijama u opskrbi vlastite proizvodnje sirovinama i repromaterijalima te u snabdijevanju kupaca gotovim proizvodima, a jedna je od prvih kompanija u BiH koja je certificirana od strane TIF Certa po međunarodnim standardima kvaliteta ISO 9001.

Naša proizvodnja je usklađena sa važećim standardima iz automobilske industrije i u skladu je sa MANN+HUMMEL normama. Ugradnja kvalitetnih materijala u proizvode, moderan razvoj i dizajn doprinose kvalitetu proizvoda UNICO FILTER.

UNICO FILTER brend u svom asortimanu broji preko hiljadu tipova filtera, među kojima su filteri zraka, ulja, goriva, kabine i ostali, a svi naši proizvodi su kod osiguravajuće kuće osigurani što daje posebnu sigurnost korisnicima naših proizvoda.

Pored brojnih prednosti UNICO FILTER proizvoda najznačajnije su:

  • kvalitet materijala u proizvodnji i kvalitet proizvoda,
  • blizina tržišta/manji troškovi transporta,
  • mogućnost edukacije kupaca o proizvodima i servisiranje,
  • jasna uputstva za montažu
  • osiguranje svih naših proizvoda, te
  • globalni imidž kompanije.

Kao odgovoran član lokalne zajednice MANN+HUMMEL BA je u junu 2013 godine u rad pustila novo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u MANN+HUMMEL BA je prvo postrojenje te vrste u Bosni i Hercegovini.

novosti

kvalitet

download