DELMAX, Distributer godine 2015

Jedan od najvećih distributera auto-dijelova u Srbiji, kompanija DELMAX d.o.o. Stara Pazova, dobila je priznanje DISTRIBUTOR GODINE za 2015. godinu.

Saznaj više

Prezentacija UNICO FILTER proizvoda u Banja Luci

Prezentovan je proizvodni program za putnički i teretni program kao i za poljoprivredne i građevinske mašine a predstavljen u 4 osnovne grupe: filteri zraka, ulja, goriva i kabine.

Saznaj više

Za duge i uspješne staze

1974. godine utemeljena je današnja kompanija MANN+HUMMEL BA sa ciljem razvoja i proizvodnje filtera i sistema za prečišćavanje u automobilskoj industriji, koja je do 2005 godine nosila naziv UNICO FILTER d.d. Tešanj po istoimenom brendu.

Saznaj više
 
 
 
NOVI PROIZVODI

Proizvodi

Filter zraka

UNICO FILTER filteri zraka filtriraju čestice koje su prisutne u zraku, tako da potpuno čist, bez prašine zrak dolazi do komore za sagorijevanje. Time se sprečava zagušenje i oštećenje motora i strojeva.

Filteri ulja

UNICO FILTER filteri za ulje služe za odvajanje nečistoća, metalnih opiljaka i čađi iz motornog ulja, tako da čisto ulje dođe do kliznih površina i osigura podmazivanje pokretnih dijelova motora.

Filteri goriva

UNICO FILTER filteri goriva služže za odvajanje nečistoća iz goriva kao što su: prašina, korozija, voda i razne metalne čestice. Upotrebljavaju se kod svih benzinskih i dizel motora.

Filteri kabine

UNICO FILTER filteri kabine obezbjeđuju svjež zrak u unutrašnjosti vozila. Ukoliko u kabinu ne dolazi čisti zrak može doći do neželjenih posljedica.

Saznaj više

Katalog proizvoda

Naša proizvodnja je usklađena sa važećim standardima iz automobilske industrije i u skladu je sa MANN+HUMMEL normama.

UNICO FILTER brend u svom asortimanu broji preko hiljadu tipova filtera, među kojima su filteri zraka, ulja, goriva, kabine i ostali.

Ugradnja kvalitetnih materijala u proizvode, moderan razvoj i dizajn doprinose kvalitetu proizvoda UNICO FILTER.

Saznaj više

Razvoj i kvalitet

MANN+HUMMEL BA posjeduje sopstveni inžinjering centar proizvoda koji je dio globalne inžinjering mreže MANN+HUMMEL grupe. Sopstveni Inžinjering centar omogućava kroz procese dizajna i razvoja plasiranje proizvoda na tržište koji su svojim dizajnom i specifkacijom prilagođeni za proizvodne procese, i u aplikaciji kroz svoj kvalitet omogućavaju optimalnu pefromansu, te jednostavan servis.

Inžijerima razvoja MANN+HUMMEL BA je osiguran pristup svom ”know how-u” grupacije MANN+HUMMEL, što omogućava korištenje posljednjih inovativnih rješenja kod razvoja novih proizvoda. Moderni alati za 3D modeliranje i simulacije osiguravaju dizajn proizvoda koji će u najkraćem vremenu kroz proces validacije biti dostupni krajnjem kupcu.

Saznaj više

Distributeri

Brend UNICO FILTER bio je prvenstveno namijenjen zadovoljenju potreba na tržištu tadašnje Jugoslavije. Danas, UNICO FILTER brend je prepoznatljiv i mnogo šire, u Rusiji, Albaniji, Ukrajini, Bugarskoj i Grčkoj, Češkoj i kao takav zauzima važno mjesto u dijelu jugoistočne Evrope.

BOSNA I HERCEGOVINA
HRVATSKA
SRBIJA
SLOVENIJA
CRNA GORA
MAKEDONIJA
KOSOVO

Saznaj više

O nama

Proizvodnja se na osnovu licencnog ugovora sa kompanijom MANN+HUMMEL iz Njemačke odvija do 1989.godine. Nakon raskida licencnog ugovora dolazi do razvoja vlastitog brenda koji dobiva naziv UNICO FILTER. Brend UNICO FILTER bio je prvenstveno namijenjen zadovoljenju potreba na tržištu tadašnje Jugoslavije. Danas, UNICO FILTER brend je prepoznatljiv i mnogo šire, u Rusiji, Albaniji, Ukrajini, Bugarskoj i Grčkoj, Češkoj i kao takav zauzima važno mjesto u dijelu jugoistočne Evrope.

Nakon 1995. godine UNICO FILTER ponovo uspostavlja i razvija sve uspješniju saradnju sa međunarodnim i regionalnim kompanijama u opskrbi vlastite proizvodnje sirovinama i repromaterijalima te u snabdijevanju kupaca gotovim proizvodima, a jedna je od prvih kompanija u BiH koja je certificirana od strane TIF Certa po međunarodnim standardima kvaliteta ISO 9001.

  • Kvalitet materijala u proizvodnji i kvalitet proizvoda,
  • Blizina tržišta/manji troškovi transporta,
  • Mogućnost edukacije kupaca o proizvodima i servisiranje,
  • Jasna uputstva za montažu,
  • Osiguranje svih naših proizvoda, te
  • Globalni imidž kompanije

Saznaj više